Projektek|Iroda 

Oracle

  • 1112 Budapest, Balatoni út 2-a.
  • 4000 m 2 | 400+ fő
  • átadás éve: 2021

Az Oracle a BudapestOne Irodaházban alakította ki új főhadiszállását 432 munkatársa számára A tervezőcsapat a BudapestOne épülettömegére jellemző felhőszerű, íves tömegformálást inspirációként használta fel a belső terekben és izgamas térkapcsolatokat hoztak létre. Az új iroda felxibilitást, kollaborációs lehetőségeket és barátságos munkakörnyezetet biztosít.

Az Oracle úgynevezett Redwood Design koncepciója organikus grafikai elemeket és hangsúlyos színeket definiál, melyek által a dolgozók és a vendégeik egy inspiráló vállalati identitást tapasztalhatnak meg. Redwood Design a föld színeit használja, így jeleníti meg az Oracle ökotudatosságra való törekvését. Az iroda belsőépítészeti karakterét a nyers hatású felületek, a markáns textúrák, a pasztell színek és az erős grafikai arculat határozzák meg.

Az Oracle részéről felállított projekt csapat aktívan részt vett a tervezési folyamatban. Amellett, hogy nyomonkövették a tervezési folyamatot, a tervezőkkel való közös helyszínbájárásokon, anyagválogatásokon és a grafikai megjelenítések tervezésében is intenzíven közreműködtek.

A legnagyobb kihívást a megfelelő alaprajzi elrendezés kialakítása jelentette az épület szabálytalan kontúrjában. A tervezők a funkcionalitást szem előtt tartva, az adottságokból előnyt kovácsoltak: az épületmagba és a homlokzat mentén elhelyezett kisebb kubusokkal formálták az egyterű irodatereket. A recepció és a vendégek fogadására létrehozott, külsős tárgyaló blokk biztonsági okokból az irodaterektől elválasztva került kialakításra. Az iroda területén való eligazodást a három területi egység színekkel való megkülönböztetése segíti. A púder, pisztácia és türkiz színek tematikusan, az adott terület padlószőnyegében, a falfestésen-falburkolatokon és a kiegészítő színekben jelennek meg.

Az iroda belsőépítészeti tervezésekor fontos szerepe volt természetes anyaghasználatnak, a környezettudatos tervezésnek és a megfelelő akusztikai környezet biztosításának. Így esett a választás a BioKey agyagvakolatokra, a pilléreken meghagyott nyers betonfelületre, a tárgyalókban használt ReFelt Petfelt akusztikus panelekre és az Interface padlóburkolataira. A tervezők a tárgyalókban fali, az irodaterekben szabadonálló akusztikus paneleket használtak.

Az ergonomikus munkavégzést az elektromosan magasságállítható asztalok biztosítják. A felfrissülésről a játékszoba és az ott helyet kapott masszázsfotel gondoskodik. A teakonyhában beépített kólagép és sütő felhőtlen irodai bulik lehetőségét teremti meg.