Hírek

Indulunk az Év Belsőépítésze díjért

2021 a megújulás éve volt irodánknak

Új irodába költöztünk, ami minden szervezet életében komoly kihívás, kockázat, de egyben lehetőség is. Mindez hatványozottan igaz egy olyan szervezetre, aminek a fő tevékenysége irodák tervezése. Azon túl, hogy az MLS közösségnek egy igazán funkcionális, élvezhető és fenntartható új otthont akartunk kialakítani, meg akartuk mutatni, hogy milyen műszaki és esztétikai minőséget vagyunk képesek létrehozni, mit gondolunk az iroda jövőjéről. Mind a belső, mind a külső visszajelzések alapján a projektünk elérte célját. A tervezés és megvalósítás során nagyon tanulságos volt a saját bőrünkön tapasztalni azokat a dilemmákat, döntési helyzeteket, kompromisszumokat, amiken nap mint nap átsegítjük az ügyfeleinket.

Új és friss vállalati arculatot dolgoztunk ki, a régi értékeinkből és vizuális elemeinkből építkezve, ami a logónk evolúciójában érhető leginkább tetten. Ez az evolúciós folyamat jól tükrözi a működésünket, stratégiánkat - a közel 20 év munka során felhalmozott tapasztalatunkra és tudásunkra építve folyamatosan fejlesztjük magunkat, munkatársainkat és szolgáltatásainkat, hogy hosszú távon is az irodatervező piac élmezőnyében maradhassunk.

Új workplace strategy szolgáltatásunkkal számos ügyfelünknek segítettünk (Robert Bosch, NI, Allen&Overy, Astra Zeneca), hogy az új irodájuk kialakításával, vagy a meglévő irodájuk átalakításával kapcsolatos döntéseiket felmérések, során nyert adatokra és tényekre támaszkodva, illetve interjúk és workshopok során kidolgozott stratégia mentén hozhassák meg.

Új tulajdonos partnerrel erősödtünk idén Szlovák János kollégánk személyében. János 2011-ben kezdett tervezőként dolgozni az MLS-ben, 2019 óta ügyvezető igazgató. Tervezőként az elmúlt években az SAP 20.000m2-es irodájának, az NN biztosító 5486m2-es irodájának és a debreceni NI irodák belsőépítészeti munkáit vezette. Partnerként elsősorban a vállalat operatív vezetésért felelős. A korábbi partnerek, Sárosdi-Mádi Krisztina a stratégia vezetésre, Láncos Áron az új üzletágak fejlesztésére fókuszál.

Az év belsőépítész cége

Hiszünk a folyamatos fejlődésben, amit a szakmánk iránti szeretet és kíváncsiság hajt. Hiszünk a munkánk magas minőségben, ami megbízóinknak értéket és lehetőséget teremt. És ami a legfontosabb, hiszünk az ügyfeleinkben, akik minket választottak és bíztak bennünk. Ők tudják, hogy nincsen kész recept, univerzális megoldás, hanem testreszabott, egyedi válasz szükséges, ami figyelembe veszi a szervezet működését, a vállalati kultúrát és a távlati célokat. Ebben mi vagyunk a legmegbízhatóbb partnerük — segítünk az igények feltérképezésében, értelmezésében és moderálásában, hogy a legoptimálisabb válasz születhessen. Közel 30 fős csapatunk és társtervező partnereink a projekt teljes spektrumát lefedik, az előkészítéstől az átadásig.

Az év irodája - MLS iroda

Az év irodája - Bánáti + Hartvig Építész Iroda

A környezetbarát és körforgásos építészet elveit követve egy olyan – ma még talán szokatlan – döntést is hoztak a tervezők, hogy csak az esztétikum kedvéért semmit nem burkolnak és nem festenek le. Ennek megfelelően a bontás során feltárult felületek bontott állapotukban maradtak: a betongerendák nem kaptak borítást, a nyers téglafalakra nem került festék. Ez a gesztus amellett, hogy a környezet kímélését célozza, az épület történetébe is betekintést nyújt. Látni engedi az elmúlt hatvan év során zajlott átalakítások nyomait, a gondos és olykor gondatlan kezek munkáját.

Az újonnan beépített elemek is eredeti formájukat mutatják, így a mennyezeti hangszigetelő táblák vagy a gépészet sem kapott burkolatot. Egyedül ott fedtek be felületet, ahol az építészetileg elengedhetetlen volt. A precízen beépített új építőanyagok és a nyers őszinteséget sugalló eredeti elemek együttese egy újfajta, ám koherens esztétikát eredményez.

Az irodaépület remek példája annak, hogy a kollégák bevonásával miként adható új élet egy használaton kívüli épületnek a körforgásos építészet eszközeit használva, az épület hatvan éves történetébe is betekintést nyújtva, mindezzel követendő példát mutatva az építészet fenntarthatóvá tételében.

Az év irodája - Oracle

Az Oracle a BudapestOne Irodaházban alakította ki új főhadiszállását 432 munkatársa számára A tervezőcsapat a BudapestOne épülettömegére jellemző felhőszerű, íves tömegformálást inspirációként használta fel a belső terekben és izgalmas térkapcsolatokat hoztak létre. Az új iroda flexibilitást, kollaborációs lehetőségeket és barátságos munkakörnyezetet biztosít.

Az Oracle úgynevezett Redwood Design koncepciója organikus grafikai elemeket és hangsúlyos színeket definiál, melyek által a dolgozók és a vendégeik egy inspiráló vállalati identitást tapasztalhatnak meg. Redwood Design a föld színeit használja, így jeleníti meg az Oracle ökotudatosságra való törekvését. Az iroda belsőépítészeti karakterét a nyers hatású felületek, a markáns textúrák, a pasztell színek és az erős grafikai arculat határozzák meg.

Az Oracle részéről felállított projekt csapat aktívan részt vett a tervezési folyamatban. Amellett, hogy nyomonkövették a tervezési folyamatot, a tervezőkkel való közös helyszínbájárásokon, anyagválogatásokon és a grafikai megjelenítések tervezésében is intenzíven közreműködtek.

Az év irodája - Thyssenkrupp iroda

Az év közösségi terei - Thyssenkrupp iroda

A thyssenkrupp új központja egyszerre modern, trendi iroda, és egy rendkívül összetett, ipari környezetet is tartalmazó, ellentmondásoktól sem mentes, bonyolult igényrendszer alapján megépített munkakörnyezet. A komplexum azért érdemes az Év Irodája/Az év közösségi terei díjakra, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy az átgondolt tervezés és a kifogástalan kivitelezés meghozta gyümölcsét, és az E/E fejlesztőközpont teljesítménye mérhetően növekszik a költözés kezdete óta. Sikerült összehangolni olyan nem mindennapi igényeket is, mint az ipari környezet nehéz tesztpadjainak megfelelő elhelyezése és ugyanakkor az itt dolgozó fejlesztők kooperatív bevonása a hétköznapi közösségi életbe. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy nem csupán a fejlesztőmunka ellátására alkalmas területet sikerült kialakítani, hanem a kreativitás és mérnöki csapatmunka finom ökoszisztémájának terét, amelyben startup jelleggel spontán is létrejön az egyes szereplők vagy egyes csoportok kommunikációja.

Az év irodája - Erste Tower Private Banking

A tervezés során fontos szempont volt, hogy az arculati kézikönyv által meghatározott, szigorú kereteken belül mozogva elegáns, otthonos tér jöjjön létre, ahol a megérkezés, a várakozás és a tárgyalás is élmény az ügyfél számára. A tárgyalók előtt kialakuló lounge térben egyedi, áttört térelválasztókkal kisebb privát 2-4 fős várókat alakítottunk ki. Az ezeket elválasztó falakba integrált szoborfülkék és falpanelek megfelelő világítással kombinálva kiállító felületként funkcionálnak, lehetőséget biztosítva az Erste gyűjteményének műalkotásai számára. A váró intimitása után a tágas tárgyalóba lépve tárul fel az impozáns Duna-panoráma, melyet a visszafogott szín és anyaghasználat hangsúlyoz. A szükséges AV berendezéseket a burkolatokba, bútorokba integráltan helyeztük el a minél letisztultabb megjelenés érdekében. A funkcióhoz illő, minőségi anyaghasználat mellett magas színvonalú kivitelezés tette lehetővé, hogy egy igazán korszerű, exkluzív tér jöjjön létre a kiemelt ügyfelek számára.

Az év közösségi tere - Arena Corner Irodaház

A fenntartható anyaghasználaton és épületüzemeltetésen túl a belsőépítészeti koncepciónk színhelye lesz feltöltődésnek. Az étterem átalakításával egy olyan környezetet hozunk létre, ami nem csak az étkezés funkcióját látja el, hanem színhelyet ad a rekreációnak, az elmélyült munkának és a csapatépítésnek. A természetből merített elemek és a téri adottságok felhasználásával a különböző funkcionális egységekhez igazodó hangulatokat alakítunk ki. A nagyvonalú átrium térben a könnyed, légies anyagok, színek és a dús növényzet a szabad ég alatti étkezés örömét adja. A zártabb, alacsonyabb belmagasságú területen otthonos, meleg hangulatot áraszt a párás esőerdők ihlette tér. A nyüzsgő kávézót a növények között megbújó állatvilág motívumai töltik meg élettel. Így alakul ki a levegő-flora-fauna hármas hangulati egység.

A lobby-koncepció a külső és a belső tér összekapcsolásán, határainak elmosásán alapszik. A tér egy növénysziget köré szerveződik, ami a kültérben és a beltérben is megjelenik. A kinti, meglévő növénysziget szoros folytatása az új lépcsőzetes növényültető és abba integrált pad. A beltéri szín- és anyaghasználatot a parkokban megjelenő anyagok és a zöld növényzet és pázsit inspirálta.