en

Sonrisa

2017 november, Szeged,
Az Év Irodája 2017. verseny döntőse.

A fiatal magyar informatikusok által alapított Sonrisa vállalat szegedi irodájának bővítése kapcsán új, közel 400m2-es irodába költözött Szeged belvárosában a Kígyó utcában, közvetlenül a Klauzál tér mellett. A tulajdonosok célja egy olyan irodaminőség létrehozása volt, ami ergonómia és dizájn szempontjából kiemelkedik, szerethető és élvezhető munkakörnyezetet biztosít a fiatal mérnököknek. Az irodaépület a 70-es években épült, jellegzetes tégla – beton architektúrával. Az irodateret a galériás felső szinten alakítottuk ki. Az alsó szinten recepció, egyterű iroda, teakonyha és kis tárgyaló kapott helyet, a felső szinten pedig a közösségi terek – kantin, terasz, tárgyaló, játékszoba.
A munkaállomások állítható magasságúak, az irodai székek megfelelnek a legmagasabb ergonómiai elvárásoknak. A fiatalos dizájn központi témájának a Csillagok háborúját választották a munkatársak, ami az egyedileg tervezett  grafikai elemekben és a szőnyeg mintájában is visszaköszön. A közös reggeliknek, informális megbeszéléseknek helyet adó  kantin hangulatát a befüggesztett, színesre festett zöldséges ládából kialakított egyedi lámpatestek és a színes bútorok határozzák meg.