en

Philip Morris

2016 május, Budapest Kálvin Center,
Philip Morris fóti telephelyéről a belvárosi Kálvin Center irodaházba költözött, ahol 2 szintet bérel. A munkatársak zöme egyterű irodában dolgozik ezért az elvonulásra, kikapcsolódásra szolgáló terek fontos szerepet és hangsúlyt kaptak a tervezés során. A zárt tágyalók mellett több beülős fülkét alakítottunk ki, ami 2-4 fős megbeszélésekre alkalmas. A nyitott irodaterekben több telefonfülke bútort telepítettünk. A kisgyerekes munkavállalók munkáját segítő baba-mama szobát alakítottunk ki, ahol megfelelő környezetben a gyerekek felügyelete mellett lehet dolgozni. Étkezésre, kávézásra, informális megbeszélésekre az iroda központjában lévő térsort alakítottunk ki, ami egyben a 2 irodaszárny közötti közvetlen átjárást is biztosítja, így itt az egymástól távolabb, más-más részlegben dolgozó kollégák is találkoznak naponta. Kialakítottunk még egy pihenő - játékszobát.
Az irodaház egy klasszikus és egy modern épületszárnyból áll – ezt a kettősséget a belső kialakításban is megmutattuk: a nagy belmagasságú klasszikus irodarészben modern papír csillárokat függesztettünk a mennyezetről, az árnyékolást pedig textilfüggönyökkel biztosítottuk. Az irodaterületek dizájnjánál fontos cél volt a márkák esztétikus és koherens megjelenítése aminek kellemes és nyugodt hátteret biztosít a föld és dohány színű szőnyeg koncepció. A márkák egyedi tervezési grafikákon, képeken jelennek meg a recepción, a tárgyalókban és a félig nyitott fülkékben. A közösségi térsort három különböző hangulatban alakítottuk ki: a kávézó mint angolos szivarszoba, skandináv konyha, aminek a hangulatát  egy nagy bárpult határozza meg, kék alapszínű franciás hangulatú kantin.