en

NNG IRODA

2012 október, 1037 Budapest, Szépvölgyi út 35-37., 6300m2


Az NNG irodák tervezésére egy ötletpályázaton nyertünk megbízást, melynek kiírása szerint egy élhető, barátságos, otthonos irodát kellett terveznünk, ami megoldja a nemzetközi szinten is rohamosan fejlődő és terjeszkedő vállalatnak a növekvő terület szükségletét. A költözés másik indítéka volt, hogy a munkatársak két egymástól távol eső irodaházban dolgoztak, ráadásul egyik épület sem tudott további bővülési területet biztosítani.
Az új iroda a Szépvölgyi Business Park A és B épületében, 6300 m2 területen kapott helyet, melynek két tömbje között csak a földszinten és első emeleten van összeköttetés. A hosszanti tömbökben 1-8 fős cellás irodákat kellett elhelyeznünk egy hosszú középfolyosó mentén. Az egyik fő tervezési kihívás abban rejlett, hogy a hagyományos monoton középfolyosós elrendezésből izgalmas teret hozzunk létre, a középfolyosó fellazításával, átalakításával.
 
Már a tervezés kezdeti fázisában íves, mozgalmas közlekedő térben gondolkoztunk, melyek a tárgyalóknál, közösségi „breakout” pihenő területeknél, fénymásoló szigeteknél és teakonyháknál kinyílnak és természetes fényt engednek az épület belsejébe. A koncepciónk lényege volt, hogy egy „belső utcát” tervezzünk, melyen ajtók és különböző méretű ablakok váltakoznak, átlátásokat és izgalmas térbeli szituációkat eredményezve, anélkül hogy túl sok területet vennének el az alapterületből.
 
Fontos tervezési szempont volt továbbá  hogy az eddigi tárgyaló kapacitást jelentősen megnöveljük. A jelenlegi 400 fős dolgozói létszámot 25 tárgyaló szolgálja ki, ez teszi lehetővé a csoportos munkát. Minden szinten helyet kapott egy tágas teakonyha, ahol a hagyományos étkező bútorok mellett 4 fős falba sűlyesztett beülő boxokat terveztünk. Ezek ebédidőn kívül akár informális megbeszélések, magántelefonok bonyolítására is alkalmasak.
 
A breakout pontoknál nagy írható üveg táblák adnak felületet a közös gondolkodás azonnali rögzítését, ilyen tábla szinte minden irodában található.
 
Az első emeleti összekötő nyaktagban helyeztük el a közösen használt tereket, egy nagyméretű étkezőt, egy masszázs székekkel felszerelt pihenősarok, egy hangszigetelt játszószobát és egy 40 fős előadó/konferenciatermet.
A garázsban a bicikli parkoló mellett külön öltözőt és zuhanyzót terveztünk a nagy számban biciklivel érkező dolgozónak, ahol egy jól felszerelt szervizsarok is a rendelkezésükre áll.
 
A belsőépítészetet jellemző mozgalmas formák végigvonulnak a teljes épületen. A keskeny és rossz térarányai miatt nehezen használható recepciót is teljesen átalakítottuk. Egy új, elegáns tér és impozáns recepciós pult fogadja, a vendégeket mely tükrözi a cég arculatát. A hangsúlyos épületgrafika tervezésénél egyértelmű volt, hogy az NNG navigációs rendszerének grafikai világára alapozzunk. Az eligazító rendszert az NNG térképein használt, közismert POI (point of interest) ikonok felhasználásával alakítottuk ki. A tárgyalók a világ nagyvárosairól lettek elnevezve, a grafikában itt ezeknek a képei és térképei köszönnek vissza, hangsúlyozva a vállalat nemzetközi jelenlétét.